Dordtsche Gebakkraam

 

Iedere dag worden onze oliebollen en krentenbollen en andere producten vers gebakken. Ons assortiment bestaat uit oliebollen, krentenbollen, specialiteitsbollen, donuts, wafels en een slagroomassortiment. Wij gebruiken uitsluitend de beste grondstoffen en in onze producten zitten geen conserveringsmiddelen.

Wij leveren al vele jaren aan verschillende scholen, instellingen en bedrijven. Heeft u iets te vieren of wilt u een relatie op een originele manier bedanken, denkt u dan eens aan oliebollen! Ook als (kinder)traktatie gaat de oliebol er altijd in bij jong en oud. Ieder jaar weten bedrijven ons te vinden als zij een orgineel relatiegeschenk willen geven. Maar iedereen kan ook in de vorm van een “oliebollen-cadeaubon” een smakelijk cadeau geven voor bijvoorbeeld verjaardag, Sinterklaas, Kerstmis of zomaar omdat iemand dat verdient!

Openingstijden

WIj zijn in januari 6 dagen per week geopend op het van Eesterenplein, winkelcentrum Bieshof, Dordrecht:
Maandaggesloten
Dinsdag10.00 - 18.00 uur
Woensdag10.00 - 18.00 uur
Donderdag10.00 - 18.00 uur
Vrijdag10.00 - 18.00 uur
Zaterdag10.00 - 18.00 uur
Zondag12.00 - 17.00 uur
Maandag 30 dec. 10.00 uur tot 24.00 uur Dinsdag 31 dec. 7.00 uur tot 17.00 uur.
Beide Kerstdagen en Nieuwsjaarsdag, 2 en 3 januari gesloten!

Allergieën

Onze oliebollen en krentenbollen zijn geschikt voor mensen met een pinda of lactose allergie. Wij bakken namelijk in een olie dat een mengsel is van palm-, zonnebloem- en koolzaadolie. Ook wordt er in onze olie- en krentenbollen geen ei of andere dierlijke ingrediënten verwerkt, hierdoor zijn onze olie- en krentenbollen ook geschikt voor veganisten! En onze olie- en krentenbollen bevatten ook geen transvetten.
Heeft een andere allergie of wilt u weten of u een van onze andere producten een allergeen bevat? Raadpleeg dan onze allergenenlijst of vraag het aan ons! Wij helpen en adviseren u graag!

Hygiëne-code

Wij werken volgens de hygiëne-code van de Bakkerij omdat kwaliteit bij ons hoog in het vaandel staat. Om volgens deze code te kunnen werken is er ook door ons een cursus gevolgd en natuurlijk houden wij ons goed op de hoogte wat betreft de veranderingen en regelgeving.

Sinds 1989 exploiteren wij de Dordtsche Gebakkraam. ’s Zomers bezoeken wij met onze kraam verschillende kermissen en braderieën. Iedere winter staan we met onze kraam op onze winterstandplaats van Eesterenplein in de wijk Oudelandshoek/Stadspolders in Dordrecht.

Onze eerste oliebollenkraam was een kleine kraam van 6 meter waar we mee zijn begonnen op het grasveld aan het Suze Groeneweg-erf in de Stadspolders.

 

In 1995 hebben we een nieuwe kraam gebouwd en zijn we verhuisd naar onze huidige standplaats op het van Eesterenplein (op het parkeerterrein van het winkelcentrum Bieshof). In de jaren die volgden zijn er vele aanpassingen gedaan zoals het plaatsen van een nieuwe bakoven in de aanbouw en een hoog rendement bakoven in de kraam, een uitschuifbare toonbank en een nieuwe keuken. De grootste zichtbare verandering was in 2009, toen is het front helemaal opnieuw gedecoreerd. Op dit front zitten bijna 750 milieuvriendelijke ledlampjes zodat we in de donkere uurtjes vanaf afstand goed zichtbaar zijn. Op onze winterstandplaats zijn wij altijd ruim 3 maanden per jaar geopend, vanaf 15 oktober tot en met 1 februari. Komt u snel een keer zelf onze kraam bewonderen en een oliebol proeven?

 

Dordtsche decoraties

De kraam heeft aan de zijkanten decoratie’s van de Grote Kerk en de molen “Kyck over den Dyck”. Het stadswapen van Dordrecht ziet u onder de toonbank. Bovenop het front is een afbeelding van een oliebollenbakker en van onze dochter Romy die een oliebol eet. Boven op het front ziet u een kroon op een schaal oliebollen. Dit logo hebben wij gekozen omdat oliebollen bakken een kroon op ons werk is.